Rock & Roll Hall of Fame Renovation

Museums   /   Rock & Roll Hall of Fame and Museum

Rock & Roll Hall of Fame Renovation

Cleveland, Ohio    map
Status: Complete
Website: https://rockhall.com/exhibits/2016-rock-and-roll-hall-of-fame-inductee-exhibit/

Westlake Reed Leskosky designed extensive interior renovations to The Rock and Roll Hall of Fame and Museum in Cleveland, developing a diverse program of improvements in both the public and exhibit areas. Within the 7,500 SF lobby-atrium, improvements include the development of graphics and wayfinding, the redesign of box office operations and an assessment of a new ticketing system. Other operational and infrastructure improvements were also planned, all designed to enhance the visitor experience. The 21,500 SF main exhibit hall has undergone a major 'refresh:' a bold graphic program was created, new audiovisual and interactive components were developed, casework was redesigned for easier staff access, and visitor circulation paths were improved. Temporary exhibits and the Hall of Fame, where new inductees are added each year, were also renovated. WRL also designed new lighting and controls for the main level permanent exhibits.

Westlake Reed Leskosky's services included graphics, casework, AV, technology, acoustics, lighting, MEP engineering, and architecture.

Continuing a long-standing relationship with the Rock & Roll Hall of Fame in Cleveland, Westlake Reed Leskosky designed interior and exterior renovations as part of a multi-phased improvement project. Previous work at the Rock & Roll Hall of Fame includes extensive interior renovations completed in 2011 and a previous study.

Improvements for Phase 1A encompass a new box office and ticketing lobby at the lower level, new exhibit graphics and signage as a prelude to the main entrance, new graphics and wayfinding at the entrance level, a new donor wall, and an exhibit installation. At the south entrance plaza, WRL designed a new exterior café and a new outdoor performance area. The design of the café uses a shipping container as its base.

The outdoor performance area, situated at the center of the plaza, features a 20' x 20' semi-permanent modular platform stage with a removable topper integrated with hung audio infrastructure. Seating is not fixed, accommodating standing room audiences or temporary seating arrangements. Additionally, a graphically treated shipping container is designed as storage for stage audiovisual equipment when not in use and is located adjacent to the stage. The stage is estimated at $363,000.

Phase 1B includes the interior renovation of a new café and performance stage with full audiovisual, lighting, and theatrical design.